Bálint Balázs

Bálint Balázs
2017-07-12

Barazsy Ákos könyve egy olyan könyv, amit talán minden kezdő vagy haladó vállalkozónak el kell olvasnia, még akkor is, ha csak szeretne vállalkozni. Olyan gondolatok, meglátások vannak benne olvasmányos formában, amik ismerete nélkül nem érdemes belefogni egy vállalkozásba, illetve amik egy gyakorló vállalkozó szemét felnyitják, az esetleges problémákra irányítják. legtöbb gondolatát magaménak érzem, átélem, megtapasztaltam, milyen egyszerű lett volna előbb tudni, akkor nem kellett volna a magam kárán megtanulni ezeket.

Most pedig olvasok tovább, és jókat derülök azon, hogy sok szempontból mennyire egy rugóra jár az eszünk, mennyi mindent látunk, érzünk hasonlóan vagy ugyanúgy.

Csontos Erzsébet

Csontos Erzsébet
2017-06-09
A tény, hogy változtatni kell már egy ideje foglalkoztatott mindkettőnket. Aztán döntöttem. Könyvet vásároltam, olvastam, aztán ettől függetlenül még, könyvelőt kerestünk, aki érdekes módon pont akkor ajánlani tudta, hogy pályázatot lehet beadni a helyi illetékes hivatalban. Pár nap volt még, s az utolsó nap hajnalán, épp a Te könyveddel kezdtem a napot, mikor a lányom elém tette a pályázatot, hogy kapott egy mintát valakitől. Pizsiben ülve, áthúztam az egészet, s leírtam neki az első pont skiccet. Mondtam neki, kezdje kitölteni. Mire végzett én mindig előkészítettem a következő pontot. Egyszerű, lényegre törő, határozott pályázat volt.
Beadtuk. MA TUDTUK MEG, HOGY MEGNYERTE! FANTASZTIKUS!
S hogy történt? A Te gondolatmagod segítségével, ami az én fejemben kifejlődött! Négy órát vett igénybe az egész folyamat ! Köszönöm, köszönöm! Kell az a könyv mindenkinek, persze csak ha fogékony rá!
Remélem tudok még jó hírrel szolgálni, kívánok minden jót és sok sikert! A Te könyved valóban megtalált engem!

Varga Zoltán

Varga Zoltán
2017-06-03

Bevallom őszintén, nagyon-nagyon hosszú ideig gondolkoztam, hogy megvásároljam e. Rengeteget olvasok, heti egy könyv a minimum, de valamiért én mindig is félve kezeltem a Magyar üzletemberek könyveit. Sok csalódás ért annak idején Magyarországon, nem ott élek, és szeretek a lehető legkevesebbet gondolni a magyar üzleti életre.

De ez eszméletlen… egyszerűen egy olyan “térkép” ez a Magyar emberek számára, egy olyan irányt mutató tananyag amit kötelező olvasmánnyá tennék mindenki életében, ilyen jó színvonalú könyv ritka nagyon az angol nyelvű piacon is. Nem, nem egy azonnal másolható “template” vagy egy sablon amire az ember csak ráhúzza a saját üzleti modelljét. Nem, nem ad egy “step-by-step” instrukciót arra, hogy miként lehet milliókat keresni. Ettől ez sokkal nagyobb értéket képvisel. A problémát gyökerében, az emberek fejében képes orvosolni. Nyilván, csak azoknál az embereknél akik ezért hajlandóak tenni is… akik viszont nem, ők talán nem is valóak az üzleti életbe…

Kreisz Eszter

Kreisz Eszter
2017-05-29

Az első érzésem az volt, hogy ez annyira ügyes kombó az önéletrajz/hitelesítés/storytelling/cég hitelességének megmutatásának az összeolvasztásában, hogy azóta is azon gondolkozom, hogy jutott ez eszedbe. Remekül megmutatja azt, hogy miért bízzanak a te rendszeredben, te vagy az élő példája annak, hogy a rendszerszintű gondolkodással mire lehet menni. Végre nem arról bullshittel valaki, amit amerikából összelopkodott, hanem a saját tapasztalatából megszerzett tudást írja le. KIRÁLY! Komolyan. Nagyon tetszik. Én sem tartom magam kimondottan rendszerezetlennek, de még én is elgondolkoztam, hogy vajon mit tudnék még optimalizálni az életemen.

Szűcs János

Szűcs János
2017-05-25

Kedves Ákos, megrendeltem mind két könyvedet, az elsőn már túl vagyok és csak gratulálni tudok! Pesszimista voltam a könyveddel kapcsolatban. Nem gondoltam, hogy egy magyar vállalkozótól ennyi értékes és hasznos tanácsot tudok kapni. Bizonyos értelemben, már követtem az üzletmenetedet és a rendszered, időbeosztásod technikáit. A te történeted egy jó vissza csatolás számomra. Fejleszteni, szét dolgozni a seggünket, rendszerben gondolkodni, előre nézni! A legfontosabb, hinni abban amit csinálunk és teremtünk! Sok sikert a jövőben és gratulálok a sikereidhez!

 

Demény Zoltán

Demény Zoltán
2017-04-12

Az első könyvön már túl vagyok, és azonnal tovább passzoltam a fiamnak! Jobban, és összetettebben nem tudtam volna át adni, elmondani a vállalkozás “szakmát”, végre valaki leírta! Minden pontjával tökéletesen egyet értek. Igaz, nálunk az építőiparban, a káosz melegházában, nehéz a könyv minden pontját betartani.

Balázs Szilárd

Balázs Szilárd
2017-03-24

Ákos már a tőzsdei mentorálásom ideje alatt is a saját statisztikai mérőrendszerét alkalmazta. Már akkor feltűnt nekem, hogy ezt a szakmát is komolyan gondolja,a könyv számomra egy visszaigazolás volt, hogy stratégia és rendszer nélkül bármit is csinálhatunk – az eredmény véletlenszerű és kiszámíthatatlan lesz.

Szabó Alex

Szabó Alex
2017-03-06

A könyv hatására mind a magán-, mind a munkahelyi életem minősége rengeteget javult, amit elsősorban a környezetem vett észre rajtam. Kevesebb a stressz, jobban viselem a konfliktusokat is, de ami a legfontosabb változás, hogy az állandó hullámvölgyek bár megmaradtak az életemben, a medián elcsúszott, felfelé. A völgyek nem olyan mélyek, cserébe a pozitív élmények viszont még több örömet okoznak – valószínűleg azért, mert jobban ott vagyok fejben, és így jobbnak élem meg, könnyebben adom át magam a pillanatnak.

Szabó Alex

Szabó Alex
2017-03-06

Először azt gondoltam, valaki újra leírja azt a néhány közhelyet, amit mindenki elmond egy interjúban, akinek bármi egy kicsit is bejött. Nagyon kellemesen csalódtam, hogy itt ténylegesen hasznos dolgokról van szó, és pont attól lesz hasznos, hogy nincs semmi elnagyolva, sem pedig túlságosan apró részletenként kielemezve. Mutat egy jó irányt, és elmondja miért hasznos az, amit éppen javasol. A könyv elolvasása előtt is szerettem a rendszert, a jól felépített dolgokat magam körül, de az eddig olvasott tanácsok alapján úgy érzem, hogy átugrottam legalább öt évet, amikor magam kellett volna rájöjjek ezekre a módszerekre.

Street Gábor Huba

Street Gábor Huba
2017-03-05

Ákos 2 héttel idősebb nálam, de 20-25 évvel jár előttem. Valóban, mint egy farkas vetette rá magát az ügyeire, munkáira. Nem laca-facázik, nem kertel, keményen megfogalmazza, mit hol rontott el, és mit tanult az egészből, és ami a legfontosabb, hová jutott el. A végletekig rendszerező, rendszerető alkat. Mindenre rendszerben tekint. Meg is hozta a gyümölcsét. Példaértékű az ügyfélbarát megközelítése, zseniális a lényeglátása, higgadtan tud kapcsolni. Sokféle mítosz, és rossz hír kering a vállalkozókról. Nyilván érdekesen eladható sztorik, ha valaki bukik egy óriásit, csal, korrumpál, vagy maffia-gyanús. Ezt a sztereotípiát kemény munkával rázza le magáról és környezetéről Ákos. Ha izgalmas, szinte letehetetlen üzleti könyvre vágysz, akkor rendeld meg tőle! Rengeteg azonnal átültethető tanulsága van a te vállalkozásod számára is. Én már bele is vágtam.