Barazsy Ákos: A bevétel erősíti a szabályt – Farkastörvények a cégben c. könyv (II. kötet)


11 800 Ft ÁFA-val

Az előző kötetben leraktuk az alapokat ahhoz, hogy valaki sikeres vállalkozó lehessen. Amíg nincs rendszerbe foglalva és rendben a magánéleted, amíg nincs célod, az ehhez vezető stratégia nem tudatos, addig nem szabad vállalkozásba kezdened. Olyan nincs, hogy valaki a magánéletben szét van csúszva, közben pedig pedáns vállalkozó. Fegyelem nélkül nincs sikeres vállalkozás; ma már annyira éles a verseny minden piacon, hogy csak az éli túl, az lesz életképes és üzletileg is prosperáló vállalkozó, aki féken tudja tartani a kiadási oldalt és képes ugyanakkor a profitot megteremteni, növelni és pénzt tartalékolni. Ez pedig csak életképes termék és hatékony munkavégzés mellett valósítható meg. A magánéletünkben és a cégünkben egyaránt megfelelő gazdálkodást kell kialakítani, és megteremteni a munka-magánélet-egészség egyensúlyi viszonyát. Lássuk, hogyan vigyük sikerre a cégünket! „Az előző kötetben felkészítettük életünket a sikeres vállalkozáshoz, itt fel is építjük azt: teljes képet és útmutatást kapsz akkor is, ha már nem kezdő vállalkozó vagy! Olyan bizonyítottan működő rendszert és gondolkodásmódot adok készen a kezedbe, amivel könnyedén színes és kívánatos szereplővé válsz a piacodon, ami nemcsak élvezetessé teszi a vállalkozást, de élhető és tisztességesen prosperáló céggé is alakítja azt! Tanulságos esetek, bevált stratégiák, kedvenc eszközök és felfedett üzleti titkok egy befogadható méretű cég vezetőjétől több sikeres magyar vállalkozás felépítése után.” Dedikálásra későbbi időpontokban megrendezendő közönségtalálkozókon lesz lehetőség, melyek időpontjáról és helyszínéről értesítést küldünk!

Visszalépés a kosárba

Leírás

Ez a könyv Barazsy Ákos második könyve, ami az elsővel együtt szoros egységet alkot, mindenképpen érdemes ezeket együttesen olvasni, hiszen így érhetünk el „maximális hatást”. Persze ha valaki 10 egyszerű lépésben szeretne a Forbes magazin jövő havi címlapjára kerülni, az csalódni fog. Ez a könyv pont nem erről szól.

Ellenkezőleg, inkább arról a hatalmas munkáról, rengeteg lemondásról, végtelen kitartásról, ami jövőnk megalapozásához szükséges. Ehhez pedig segítséget kaphatunk gyakorlati tanácsokkal, a magyar valóságot jellemző példákon keresztül képet kaphatunk arról, mi vár ránk, ha belecsapunk álmaink megvalósításába, és a vállalkozói lét örök buktatóit sem fogja jótékony homály fedni.

Az első könyvben a mindennapi életünkben alkalmazandó rendszerszemlélet hihetetlenül nagy fontosságára mutat rá a szerző, a második kötetben ugyanezen a szálon haladva egy vállalkozás felépítésének lépéseire fűzi fel mondanivalóját. A könyv logikusan felépítve halad egy vállalkozás megalapítástól egészen az exit stratégiákig, közérthetően elmagyarázva a lényeget a nem szakmabeliek számára is, így egy könnyen emészthető, élvezetes olvasmányt nyújthat mindenkinek.

A könyv stílusa könnyed, néhol komikusba hajló, de a mondanivaló súlya sehol nem sikkad el. A blogbejegyzések lazább hangvétele remekül megvilágítja a szerző által ostorozott magyar vállalkozói attitűdöt, de sok példát hoz a fel-felcsillanó áhított változás jeleire is, amelyek követésére buzdítja olvasóit is.

A szerző közeli ismerőseivel, barátaival, korábbi vagy jelenlegi munkatársaival készített interjúk még egy csavart adnak az addig elhangzottakhoz, hiszen ezek a külső szemlélők nem mindig mézes-mázos, néhol kritikus megjegyzéseikkel jellemzik a vállalkozót.

A szerző célja e könyv segítségével egy új vállalkozói generáció útnak indítása és gyakorlati tanácsokkal való ellátása, de nem feledkezik meg az árnyoldal bemutatásáról sem. Arra biztat, hogy ne féljünk megvalósítani álmainkat, merjünk rálépni a vállalkozás rögös útjára itthon, de közben kövessük haladottabb szomszédaink már bevált módszereit.